Christina Hugl, Sekt & Pet-Nat
Sama Christina Hugl powiedziała, że w winie fascynują ją przede wszystkim „bąbelki”. Dlatego w 2014 roku postanowiła zacząć wytwarzać swoje autorskie wina musujące - wspaniałe bruty i pet-naty (te drugie to pétillant-naturel, wina naturalnie musujące). Christina należy do stowarzyszenia „Junge Wilde Winzer”, które zrzesza tylko młodych winiarzy z odważnym i nowoczesnym spojrzeniem na wino. Sama ma dopiero 30 lat. Jej piwnica winna znajduje się w Mollands, natomiast sama winnica w uroczej i prestiżowej miejscowości Langenlois, w rejonie Kamptal. Winogrona z obszaru około 1,5 hektara są przetwarzane wyłącznie na różne w stylu wina musujące, robione według metody tradycyjnej (następuje podwójna fermentacja moszczu). Każdorazowo winogrona są zbierane ręcznie do małych skrzyń, a następnie deptane. Jej filozofia polega przede wszystkim na intuicji i czasie, a nie na wielkiej technologii. Głównymi szczepami, z których powstają wina musujące Christiny, są odmiany burgundzkie (Chardonnay, Pinot Noir), Grüner Veltliner i lokalny Blauer Portugieser. Wina te są w większości rocznikowe. Wyróżnia je długie leżakowanie na osadzie (24 lub 36 miesięcy - co daje im długą żywotność) rześka, żywa kwasowość i niezależność charakteru. Unika też w produkcji cukru resztkowego, chyba że występuje on naturalnie. W ofercie winnicy część win posiada certyfikat BIO oraz można znaleźć red-naty, grey-naty, a także wina z oznaczeniem "grosse reserve".