Dla oka ukazuje się w gęstej, ciemnoczerwonej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie dominują przede wszystkim aromaty ciemnych wiśni, zaś wrażenia na podniebieniu są początkowo nieskończenie owocowe, następnie pojawiają się bardzo delikatne tony czekoladowe/kakaowe, aksamitnie miękkie taniny, a także pikantne aromaty palone/tostowe. Wino ma wspaniałą strukturę, pełne ciało i przyjemny owocowo-czekoladowy finisz. Jest zdumiewająco kompleksowe. Świetnie komponuje się ze stekiem, wołowiną, mięsami na słodko oraz deserami czekoladowymi. Wino dla prawdziwych koneserów w bardzo ograniczonej ilości.
Prośba i wskazówka bezpośrednio od winiarzy - każdą butelkę należy traktować z należnym jej szacunkiem, pamiętając o tym, co natura może stworzyć sama, bez ingerencji człowieka. Wino najlepiej będzie smakowało w temperaturze pokojowej - 16-18°C. Dla najlepszego efektu należy je zdekantować około pół godziny przed spożyciem.
Można je przechowywać przez 10 lat.