Wino w stylu burgundzkim, a jednak prawdziwie austriackie! Sankt Laurent jest spokrewniony z Pinot Noir, ale nie istnieje (już) w Burgundii. W Austrii jest to jeden z najlepszych szczepów. Potężne, czerwono-rubinowe, ale zarazem mocno owocowe i wyjątkowo pachnące. W nosie złożone aromaty czerwonych owoców, lukrecji i gałki muszkatołowej. Na podniebieniu jędrne, okrągłe, mocne i ponownie owocowe. Dobre ciało, struktura i długość, a także wyraźne taniny, dzięki dojrzewaniu w beczkach barrique przez okres 6 miesięcy. Wino stworzone do dań kuchni śródziemnomorskiej, wołowiny, dziczyzny, ale także pieczonej gęsi i dań wegetariańskich na bazie pomidorów.
Wino nagradzane:
93/100 pkt. Złoty medal podczas międzynarodowych mistrzostw winiarskich "International Wine Award" 2023
Złoty medal podczas berlińskich mistrzostw winiarskich "Berliner Wein Trophy" 2023